Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Polni, prenovljen LED paket

Honda PCX 150
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.04.2015 22:18

Priznajmo, Hondin PCX nam je skupinsko všeč. Skuterje primerljivo nizek, okreten in prijeten. Z novim, izboljšanim LED paketom pa sploh nimamo več nobenih pripomb.

Artur Švarc

To bo torej povsem neobjektiven test. 

Dizajnerski paket nam pomeni enako kot uporabnost, torej ne nergamo, da se pri namestitvi kovčka na Hondo PCX 150 podre oblikovni koncept. Ga pač ne bomo namestili. Tudi v predal ne gre vse, imamo zato pri roki dober nahrbtnik. 

LED paket od žarometov do smernikov enostavno godi. Ne znamo se odločiti, če so smerniki z njim lepši, so pa bolj “kulerski”. Žarometa tako ali tako. V temi ni ravno pretirano svetlo. Za mestne potrebe ne smemo biti dlakocepski. Varčno, to pa pri LED še kako velja.

Rezervoar je fina zadeva. Zdaj ima kar osem litrov prostornine, da nismo vsak teden na bencinski črpalki. Dodatno je Honda PCX 150 še za naftni lobi povsem neuvidevno varčna. Vajencem smo pustili računanje in prišlo je slabe tri litre na sto prevoženih. Obe omejeni kilometraži in pri navijanju plina.

Tu se PCX 150 in njegov tekočinsko hlajen 150-kubični enovaljnik dobro izkažeta (53 kubičnih centimetrov, 10 kW (13,6 KM) pri 8500 vrt. /min., 14 Nm navora pri 5000 vrt. /min., 131 kg s tekočinami). Izstrelitev v orbito je na sporedu na vsakem semafornju. Koncept pa sliši na ime eSP ali Enhanced Smart Power in zna ugašati agregat na semaforjih. Lep, uporabno in predvsem ekovarčno. Mimoidoči pa zijajo in prav je tako.

Za 2.990 € je Honda PCX 150 zelo lična izbira. 14-palčni pnavmatiki nista od muh. zadaj je na delu malo bolj spužvast boben, a nič za to, saj je na krovu Hondin CBS ali povezani zavori. Mesto, tu smo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija