Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Šampionka

Honda SH 150i ABS
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.04.2015 23:01

Gledate Hondo SH 150i ABS, zadnjo evolucijo enega naj uspešnejših skuterjev nasploh. Honda SH je skoraj institucija, zvesta tradiciji, obenem sodobna in prijetno opremljena.

Artur Švarc

Gre za kombinacijo velikokolesnega skuterja, prislovične Hondine kvalitete, ekonomije, zanesljivosti in varnosti. Kot bi brali reklamo. Vendar verjemite, Hondi z modeli SH uspeva že dolgo časa.

eSP elektroniko enovaljnega, tekočinsko hlajenega agregata poznamo iz modelov PCX. Elektronski vbrizg (Hondin PGM-FI), samodejni zagon in tih, miren tek prispevajo k enostavnosti upravljanja skuterja in zanesljivosti. Le z gumbom za izklop samodejnega vklopa/izklopa agregata se ne igrajte na prenatrpanem križišču.

Honda SH je konzervativnejša od PCX. Ima več prostora za krmilom, predvsem zaradi višje linije. Instrumentna plošča ni popolnoma digitalizirana, ampak nas razvaja (do kdaj še?) z analognimi merilniki. Tudi s tistim za temperaturo hladilne tekočine. Bravo Honda, smo navdušeni vsi v uredništvu.

Pod sedežem najdete precej prostora za čelado in kakšno povprečno torbo. Sicer vam pri Hondi podarijo še uporaben, čeprav malce zamudno odklepajoč kovček. Udobje je vrhunsko, celo boljše kot pri PCX, ki se nam je vedno ponujal za primerjavo. Na račun 16-palčnih pnevmatik in zdi se, tudi vzmetenja.

SH nima toliko LED poudarkov, ravno nasprotno. Vendar je zanjo mogoče dokupiti tudi povsem retro oblikovan, velik vetrobran. Tehnično je povsem dorasla konkurenci, ima ABS za popolnejšo varnost (koluta sta spredaj in zadaj) in zmogljiv žaromet. Zavori potrebujete trdo roko pri zagonu, ko se zgodi, da še s čim v roki ročici enostavno ne stisnete dovolj. Pri pojemkih so zavore radodarne, ABS se vključi le pri res nadležno gladkih delih cest. No v Ljubljani bi lahko kje objavili cel seznam takih.

Enovaljnik s 153 kubičnimi centimetri in 11 kW (15 KM) pri 8250 /minuto je kot rečeno tih in miren. Rezek zvok spušča le pri priganjanju, ki ga je po mestu veliko. 135 kilogramov dovolj hitro pripelje do omejitve hitrosti, na primestnih hitrih cestah pa enako hitro tudi izgubi ostrino. Za vsakodnevne uporabnike tovrstnih poti bo bolj na mestu močnejši agregat (tristotak). Porabi tovarniška 2 in še malo litra. Kolikor nam je uspelo preračunati, smo pri samosvoji vožnji vseeno pristali na manj kot treh litrih na sto prevoženih kilometrov. 7,5-litrska posoda za gorivo je torej povsem dovolj.

SH je okreten in nevpadljiv skuter. S spodobno opremo vas ne pušča na cedilu. Vanj stlačite vse razen pralnega stroja in ga obenem “na roke” premaknete, ko se zares zatakne. Koliko pravih motociklov vam nudi vse to?

Za SH 150i ABS s kovčkom pri Hondi zahtevajo 3.590 €. Ob mikroporabi in vsem okušenem, čisto pravična cena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija