Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Mišičast nagec

Yamaha MT-10
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.11.2015 23:11

Yamaha dolgo časa ni posvečala pozornosti mišičastim litrašem brez oklepa. Zdaj je tukaj Yamaha MT-10.

Artur Švarc

Yamaha MT-10, vse je drugače. Pozabili smo na FZS in FZ, nova kraljica je MT-10. Visokotehnološko DNA je prevzela od aktualne hišne sportnice YZF-R1, dizajn je tudi za Yamaho nekaj povsem novega. Celoten blok žarometa in merilnikov prehaja v posodo za gorivo, kot bi šlo za enega izmed futurističnih prototipov.

V prodajne salone prihaja v maju 2016 in sicer v treh barvah, črni, modri in sivi s fluorescentnimi platišči. Nekaj povsem novega za Yamaho, zagotovo!

Agregat je štirivaljni z valji v vrsti in 998 kubičnimi centimetri. Glavna gred ima enak zamik kot pri R1, torej pričakujemo dvovaljni ropot, takorekoč. Seveda so za MT-10 popolnoma spremenili sesalni in izpušni trakt, vgradili drugi odmični gredi in drugače nastavili t.i. anti-hopping sklopko. Tehnični podatki so Yamahina skrivnost. Če dajo kaj nase niso šli pod 120 kW. Med tehničnimi poslasticami je več načinov delovanja (Yamaha D-Mode), elektronska loputa za plin (YCC-T), tempomat in nadzor zdrsa, nič kaj ni govora o kakšnem napol dirkaškem ABS-u ali zaviranju v nagibu (pustimo se presenetiti).

Okvir je močno podoben R1, ciklistika je bolj civilna, dvorni opremljevalec je KYB. Seveda je navaden ABS vedno na krovu, enako kot LED žarometi in druge luči za boljši učinek in lepoto.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija