Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Gajserjeva Honda tudi za vsakdanje ljubitelje neravnin

Premiera: Honda CRF450R
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.08.2016 15:42

Iz Honde sporočajo, da bodo novembra v Slovenijo poslali prvo pošiljko prenovljene Honde CRF450R, ki zdaj ponuja kar več moči in več navora čez celotno območje vrtljajev.

Artur Švarc

Honda CRF450R je pojem kros motocikla vse od svoje predstavitve pred 14 leti. Znana je po svoji uravnoteženosti ter po močnem agregatu, ki podaja svojo moč zelo kontrolirano, da jo lahko izkoristi prav vsak voznik. Vse to ob pregovorni Hondini zanesljivosti in trpežnosti. 

Nova 2017 CRF450R je bila razvita v sodelovanju z ekipami MXGP ter AMA. Z namenom, da omogoča najboljše pospeške (vzporedna testiranja ekipe HRC-ja kažejo, da novi model potrebuje za 0-10m samo 1.53s, kar je 6.4% hitreje kot pri predhodniku) in najhitrejše čase krogov. Aluminijast okvir sedme generacije prinaša novo geometrijo, krajšo medosno razdaljo, kompaktnejšo zadnjo vilico, nižje težišče in dirkaške sprednje vilice znamke Showa 49mm z jeklenimi vzmetmi. Po novem je rezervoar narejen iz lahkega titana, plastični oklepi so ožji in aerodinamični. Po želji si lahko omislite tudi električni zaganjač. Dovršen agregat ima ob vseh izboljšavah zdaj kompresijsko razmerje 13.5:1 (prej 12.5:1), kar mu omogoča občuten porast moči. Sploh v srednjem in višjem območju vrtljajev. Seveda sta bila izboljšav deležna tudi sklopka in menjalnik.    

Vsi gumbi se zdaj nahajajo na levem krmilu: gumb za izklop agregata, opozorilna lučka EFI, gumb EMSB mode in  LED indikator. Hondin EMSB (Engine Mode Select Button) omogoča vozniku spremembo karakteristik agregata. LED indikator, ki prikazuje izbrano mapo, je vgrajen v sam gumb. Mode 1 uporablja standardno kombinacijo vžiga in mapping za uravnoteženo podajanje moči in navora. Mode 2 je bolj umirjen in podaja mehkejše podajanje moči.  Mode 3 je oster z agresivno in odzivno močjo. Mode 2 in 3 se lahko dodatno prilagodi željam voznika preko obstoječega HRC nastavitvenega orodja. Kot se pričakuje od dirkaškega vzmetenja, omogočajo vozniku popoln nadzor. Popolnoma nastavljiv zadnji amortizer Showa je vpet nižje kot prej za centralizacijo mase in več stabilnosti pri višjih hitrostih. Aluminijasta zadnja nihajka je zdaj krajša in lažja. Spredaj marjetičasti zavorni kolut 260mm in zadaj 240mm, medtem ko je prenovljeni izdelek obut v Dunlopove gume MX3SF in MX3S.

CRF450R ima 6,3-litrski rezervoar za gorivo iz titana, ki je 513 gramov lažji, kar dodatno niža težišče motocikla. Tekoče linije oklepov omogočajo vozniku nemoteno premikanje telesa. V sprednjem delu je motocikel ožji za 30mm. Preoblikovan prednji blatnik usmerja več zraka h hladilniku. Poslikave na oklepih so izredno odporne proti praskam.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija