Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Stankovič na stopničkah v Verzegnisu

EP GHD
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.05.2018 01:11

Vladimir Stankovič uspešno nadaljuje letošnjo sezono. Drugi letošnji nastop v Italiji je znova končal tik pod vrhom. Rezultat kaotične dirke je krojil tudi dež.

Artur Švarc

Dirka evropskega gorskega pokala v italijanskem Vezregnisu, ki je bila točkovana tudi za slovensko državno prvenstvo, je na štart privabila skoraj 300 nastošajočih dirkačev. Organizacija dirke je bila v značilnem italijanskem slogu - kaotična, z velikimi zamudami ter s kar precejšnjim številom nesreč. Za dodatno popestritev je poskrbel tudi nepričakovani dež, ki je na štartu prve tekmovalne vožnje ujel najhitrejše dirkače v formulah in prototipih.

Vladimir Stankovič (Formula 3 Dallara Suzuki) je kljub napačni izbiri gum v prvi vožnji, ki ji je delno botorvala tudi nenavdana odločitev vodstva dirke o možnosti menjave gum, odlično odpeljal obe vožnji ter zaostal le za domačinom Ginom Pedrotijem (Tattuus Renault). Tretje mesto je osvojil Herman Waldy jr. (Dallara Opel).

“Nekaj več kot 5.600 metrov dolga tekmovalna proga v Verzegnisu je izjemna! Tehnično je zelo zahtevna, hitri odseki z odličnim oprejemom asflata pa so velik izziv za vsakega dirkača. To je bil moj prvi nastop na tej dirki in iz vožnje v vožnjo sem bistveno izboljševal čase. Moj dirkalnik je deloval odlično. Na žalost, predvsem zaradi dežja v prvi vožnji, nisem uspel zadržati ritem, ki bi me lahko pripeljal do zmage. Le ta je tokrat bila dosegljiva, saj so bili moji zaostanki za vodilnim vseskozi minimalni.” je povedal Stankovič ter dodal: “Še posebej zadovoljen sem z napredkom, ki sem ga dosegel z novim dirkalnikom. Moja ekipa je uspela odpraviti začetne težave, ki so nas pestile na prvi dirki v Avstriji in z velikim veseljem pričakujem prvi nastop v Sloveniji, ki bo sredi junija.”

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija