Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Dirkaška elita se zgrinja v Ilirsko Bistrico

GHD Ilirska Bistrica
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.08.2018 14:32

Ilirska Bistrica že utripa v znamenju letošnje predzadnje preizkušnje za evropsko prvenstvo v gorskem avtomobilizmu.

Artur Švarc

Prvi izmed 213  prijavljenih dirkačev v dveh kategorijah sodobnih vozil in prav tako številčnih v različnih skupinah starodobnikov so že zasedli parkirna mesta na območju nekdanjega TIB na obrobju mesta, večino pa prireditelji pričakujejo jutri, v petek, ko bo na sporedu verifikacija in tehnični pregled vozil.

Na prireditvi, ki se bo za javnost začela z uradnim treningom v soboto ob 10 uri, zapored bodo prireditelji skušali izpeljati kar tri vožnje, bo nastopila vsa evropska in slovenska elita gorsko hitrostnega avtomobilizma. Manjkali ne bodo niti zvezdniki takšnega kova, kot sta Italijana Christian Merli (vodilni v točkovanju za EP v elitni kategoriji II) ter 9-kratni evropski prvak, 6-kratni zmagovalec in rekorder istriške proge (Il. Bistrica-Šembije, 5010 m) Simone Faggioli pa Francoz Sebastien Petit in druga znamenita imena tebencinske športne zvrsti.

Kajpak se bodov boj za visokamesta v svojih tekmovalnih razredih skušali vmešati tudi najboljši slovenski dirkači - Patrik Zajelšnik, Milan Bubnič, Peter Marc, Vladimir Stankovič in njihovi tovariši. Evropsko prvenstvo predstavlja najvišjo raven gorsko hitrostnega avtomobilizma pod okriljem Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) in je torej de facto obenem svetovno prvenstvo.

Nedeljski tekmovalni spored se bo zaradi rekordnega števila nastopajočih začel s prvo tekmovalno preizkušnjo že ob 8.30, druga vožnja pa se bo začela ob 13. uri, neposredno po slovesnem odprtju prireditve (12.45.). Ljubitelji avtomobilizma, ki jim ne bo dano obiskati prireditve v Il. Bistrici, bodo razplet tekmovanja lahko v realnem času spremljali tudi na spletni strani www.omikronplus.si.

Pa še to. Verjamemo v dobro vreme. Sicer pa bo dirka v vsakem vremenu. Nekateri trdijo, da je na mokri stezi še bolj zanimivo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija