Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

500-konjski dolenjski orjak za gorsko-hitrostne dirke

Renault Clio E1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.10.2018 15:52

Matej Grudnik je v tovarni Revoz v Novem mestu premierno predstavil dirkalnik Renault Clio E1, novi dirkalnik izdelan izključno za gorske hitrostne dirke. Z njim bo nastopil v sezoni 2019, v kateri cilja na uvrstitev med najhitrejše domače in tuje gorske dirkače.

Artur Švarc

 »Zelo sem vesel prvega odziva ob razkritju dirkalnika, saj smo za ta projekt trdo delali skoraj dve leti. Vsi v ekipi smo ponosni na ta izdelek in že komaj čakamo, da lahko začnemo jesenska in kasneje spomladanska testiranja pred začetkom sezone«, je dejal Matej.

Dirkalnik, ki je v osnovi Renault Clio 4 RS, nima kaj dosti skupnega s serijskim vozilom. Podvozje je prototipne izdelave, pri čemer ima na zadnji osi namesto toge preme, princip vpetja McPherson. Zavore so karbon-keramične, 2-litrski turbo motor pa je vzet iz Megana RS in razvije 500 konjskih moči.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija