Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Na štartu tudi Hyundaijev i20 R5, v njem pa Mariborčana

Popestritev idrijskega rallyja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.10.2018 09:41

Nekdaj uspešna posadka Kaučič in Korošak se znova vračata med elito v slovensko državno prvenstvo. Med elito bosta tudi za to, ker bosta po dolgem premoru spet sedla v vrhunski R5 dirkalnik in se potegovala za visoko uvrstitev.

Artur Švarc

»Premor je res dolg, a prepričan sem, da nisem pozabil dirkati,« je po objavi novice, da bo ponovno sedel v dirkalnik in nastopil v konkurenci, povedal Tomaž Kaučič, ki je naslov v Sloveniji osvojil dvakrat (trikrat je bil tudi prvak Hrvaške). Tomaž in Matjaž, slednji je ravno tako trikrat osvojil naslov med sovozniki (ob Tomažu Jemcu), bosta v dirkalniku sicer sodelovala drugič, a njuno skoraj 20-letno sodelovanje, kjer je bil Tomaž dirkač, Matjaž pa vodja ekipe, je zaznamovalo njuni karieri. Zdaj obračata nov list, kmalu pa bo jasno tudi,  ali bo list popisan samo z nastopom v Idriji, ali pa morda ta nastop pomeni kaj več.

Mariborčana bosta v Idriji nastopila z vrhunskim dirkalnikom Hyundai I20 R5 pod pokroviteljstvom zastopnika Hyundai Slovenija. »Vesela sva, da sva uspela ta projekt sestaviti tudi finančno. Dirke se bova lotila preudarno, saj bi rada videla cilj. Dirkalnik je zahteven že sam po sebi, v Idriji pa bo dogajanje očitno popestril še dež. Veselim se nastopa, saj bom ponovno tam, kjer sem najraje – na sovozniškem sedežu,« je povedal Matjaž Korošak. Reli v Idriji, ki bo štel tudi za Centralno evropsko cono, bo sicer dolg 78 kilometrov, odvijal pa se bo po že znanih trasah prejšnjih relijev Idrija in Saturnus.

Hyundai i20 R5 je dirkalnik, ki je namenjen udeležbi na državnih in regionalnih prvenstvih. Tako kot i20 WRC ga izdelujejo v Hyundaijevem evropskem centru v nemškem Alzenauju. Poganja ga zmogljiv 1,6-litrski turbo motor v kombinaciji s 5-stopenjskim sekvenčnim menjalnikom in vgrajenim štirikolesnim pogonom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija