Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Dovolj velik, da se z njim odpeljemo na daljšo pot

Peugeot 208
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.02.2020 14:59

Mestni malčki sicer niso prva izbira za daljša potovanja, toda Peugeot 208 v novi izdaji ruši tudi ta stereotip. Potniki z njim namreč potujejo vsaj tako udobno, kot z večjim in dražjim avtomobilom.

Urša Prosenjak

Futuristična armaturna plošča, ki je namenjena predvsem vozniku, je le del Peugeotove inovacije i-Cockpit. Del digitalizacije potniške kabine je namenjen tudi potnikom, saj sta na hrbtni strani sredinske konzole dva USB vhoda na dosegu potnikov na zadnjih sedežih.

V malem levčku je sicer prostora za 5 oseb. Štirje se lahko peljejo hkrati povsem udobno, na zadnjih sedežih brez težav sedijo tudi večji in višji ljudje, če pa govorimo o otrocih ali drobnih odraslih, pa si enako udobje lahko privošči tudi pet potnikov. Sedeži so oblazinjeni s kombinacijo tkanine in umetnega usnja, nanje pa je možno pritrditi otroške sedeže s sistemom Isofix in Top Tether. Za varnost odraslih potnikov skrbijo tritočkovni varnostni pasovi, štirje - prednja in zadnja stranska - imajo tudi pirotehnični zategovalnik.

Prednji del potniške kabine daje prijeten občutek ovitosti in zaščitenosti, k čemur prispevata visoka sredinska konzola in široka armaturna plošča, ki se ob straneh z zaobljeno linijo elegantno zlije z vrati. Potniki na zadnjih sedežih imajo nekoliko več prostora, kar je skoraj posebnost pri mestnih malčkih, kjer ponavadi primanjkuje prostora za glavo ali noge. Tu teh težav ni.

Za še udobnejše potovanje poskrbijo odlagalne površine in prostoren prtljažnik, o tem pa več prihodnjič.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija