Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Londonska zelena mobilnost

Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.03.2020 08:26

Podjetje London Electric Vehicle Company (LEVC) je razkrilo ime svojega električnega kombija, ki prihaja na trg. Imenoval se bo VN5, številka pa razkriva prostornino tovornega prostora, ki bo znašala 5 m3.

Urša Prosenjak

Vozilo je zgrajeno na enaki platformi kot taksi LEVC TX, vanj pa lahko natovorimo več kot 800 kg ali naložimo dve evro paleti.

»Naše električni kombi bo postavil nove standarde v segmentu gospodarskih vozil,« so pojasnili v podjetju. »Imel bo velika stranska vrata za natovarjanje s strani, zadaj pa bodo deljiva vrata v razmerju 60/40, kar bo vozniku olajšalo natovarjanje in raztovarjanje.«

Po podatkih proizvajalca bo električni doseg 102 km, preden se bo vključil hibridni način. Skupen doseg naj bi znašal okoli 485 km. Vozilo bo imelo tudi izjemno majhen obračalni krog, ki mu bo omogočal zavidljivo mobilnost v mestnih središčih.

VN5 je zasnovan za dostavo od proizvajalca do končnega potrošnika in povezuje izvenmestna skladišča s trgovinami v središčih mest. Opravi lahko dvakrat toliko dostav kot konkurenca, saj lahko dostopa tudi na »brezemisijska« območja z omejenim prometom. Konkurenčni bodo tudi stroški lastništva s servisi na 40.000 km, številnimi davčnimi olajšavami in drugimi ugodnostmi na račun električnega pogona, prihranek pa bo tudi pri gorivu. Vozilo bo imelo prvo v segmentu posebno aluminijasto karoserijo, ki bo odporna protu rjavenju in manjšim trkom.

Serijska proizvodnja se bo pričela v Coventryju v Veliki Britaniji v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Proizvajalec načrtuje okoli 14 000 kombijev letno, kar je 70 % njihove celotne proizvodnje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija