Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Formula E v Italiji še vsaj pet let

Formula E
Formula E v Italiji še vsaj pet let
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.04.2020 07:05

Formula E bo v Rimu ostala vsaj še naslednjih pet let. Pogodbo so z italijansko prestolnico podpisali do leta 2025 in čeprav se letos prvenstvo ne bo nadaljevalo zaradi epidemije, bo mesto ostalo na koledarju Formule E v prihodnjih letih.

Urša Prosenjak

Prva dirka Formule E se je v Rimu odvijala v sezoni 2017-2018, naslov pa je osvojil Sam Bird. Minulo sezono se je na najvišjo stopničko zavihtel novozelandec Mitch Evans. Letošnja dirka bi se morala zgoditi 4. aprila, vendar je bila odpovedana zaradi trenutne situacije v Evropi.

Rimska županja Virginia Raggi upa, da bo organizacija dirke Formule E mestu pomagala k ponovni obuditvi turizma. »Ko bo te krize konec, bomo morali biti močnejši, kot kadarkoli. Pripravljeni smo na ta izziv,« je županja optimistična.

 »Pogodba je pomembna za prebivalce Rima, to nam bo pomagalo obnoviti življenje v mestu.« Verjetno bo minilo precej časa, preden bo vzpostavljeno običajno stanje na apeninskem polotoku, toda prihodnost dirk v prestolnici je zagotovljena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija