Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Oplov dostavnik zdaj tudi na elektriko

Premiera: Opel Vivaro-e
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.04.2020 07:01

Nemški proizvajalec si s pomočjo koncerna PSA zelo hitro utira pot elektromobilnosti. Najnovejši izdelek je Vivaro-e.

Peter Pirkovič Opel

Kot pravijo pri Oplu, je Vivaro-e je prvo popolnoma električno gospodarsko vozilo nemškega proizvajalca vozil Opel. In ta bo konec poletja že nared za prodajo, saj nastaja v isti tovarni kot klasične verzije na dizelski pogon. Vivaro-e ima vgrajen 100-kilovatni elektromotor, a od kupcev bo odvisno, kako velik bo njegov doseg z enim polnjenjem. Litij-ionske baterije s kapaciteto 75 kWh v optimalnih pogojih omogočajo do 330 km vožnje, tiste s kapaciteto 50 kWh pa 230 km. Ker je bila baterijsko električna različica načrtovana od vsega začetka razvoja tega vozila, so baterije shranjene pod nakladalnim prostorom, tako da ne ogrožajo uporabe le tega.

Ima pa električni Vivaro nekaj omejitev pri delu. Prostor v zadnjem delu omogoča, da se v njem prevaža največ 1275 kilogramov, medtem ko ima dizelsko gnana verzija nosilnost povečano na 1405 kilogramov. Obenem bo temu omogočena tudi vleka natovorjene prikolice, katere skupna nosilnost ne bo presegala ene tone. Cene za zdaj Oplovci še nimajo, a zagotovo ta ne bo nizka, če upoštevamo razliko pri osebnih avtomobilih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija