Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Lidl bo za nabavo uporabil električne tovornjake

Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.04.2020 07:47

Podjetje Einride bo na Švedskem pomagalo trgovski verigi Lidl elektrificirati njihovo dobavno verigo.

Urša Prosenjak

Einride je podjetje, specializirano za avtonomna električna vozila. S trgovsko verigo Lidl so sklenili dolgoročno partnerstvo, ki so ga že začeli udejanjati na Švedskem.

Lidl namerava do leta 2025 doseči brezemisijsko delovanje, pri tem pa so na pomoč poklicali ponudnika električnih vozil. Tovornjaki podjetja Einride bodo od oktobra dobavljali zalogo v Lidlove poslovalnice na Švedskem.

Ni še znano, ali bodo to T-pod vozila ali pa konvencionalni tovornjaki, bo pa v naslednji fazi sledila uporaba avtonomnih vozil.

»Projekt se bo sprva osredotočal na stockholmsko regijo, kjer se bodo vzpostavili redni prevozi med Lidlovim glavnim skladiščem in trgovinami. Področje uporabe se bo nato razširilo na več Lidlovega delovanja na Švedskem. Lidlov cilj za leto 2025 bo prvi pomemben mejnik pri dolgoročnem partnerstvu med obema podjetjema. Do takrat bo znaten delež celotnega Lidlovega prometa potekal z električnimi vozili Einride, pa tudi številnimi pošiljkami, opravljenimi z avtonomno vožnjo."

Einride je pred nedavnim dokazal, da je sposoben z enim operaterjem daljinsko upravljati dve avtonomni T-pod vozili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija