Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Zaključek sezone: šest dirk v osmih dneh

Formula E
Zaključek sezone: šest dirk v osmih dneh
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.06.2020 07:37

Formula E je eden redkih razredov motošporta, kjer so se tekmovanja že začela, saj se sezona nadaljuje skozi dve leti in je tako pet dirk že bilo odpeljanih. Nadaljevanje sezone pa se bo avgusta odvijalo v Evropi.

Urša Prosenjak

Do konca sezone je še šest dirk, a ker se nova sezona začne že konec leta, imajo organizatorji razmeroma malo manevrskega prostora za razporeditev dogodkov. Poleg tega se električni razred sooča še z okoliščino, ki mu ni v prid: dirke potekajo po mestnih ulicah.

Zaradi trenutne situacije so organizatorji našli alternativno rešitev. Dirke ne bodo potekale v različnih mestih, kot je v navadi, pač pa bo vseh šest dirk v Berlinu. Odvijale se bodo na zaprtem zgodovinskem letališču Tempelhof, letošnje prvenstvo pa se bo zaključilo v zgolj osmih dneh. Vseh preostalih šest dirk se bo zvrstilo med 5. in 13. avgustom na treh različnih tlorisih steze.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija