Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Druga zmaga za Sata, Alonso s težavami

Indy 500
Druga zmaga za Sata, Alonso s težavami
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.08.2020 09:40

Takuma Sato je drugič kot prvi zapeljal čez opekasto ciljno črto v Indianapolisu.

Artur Švarc

Sato, ki je  tu zmagal že 2017, je vodil pet krogov pred koncem in med prehitevanjem zaostankarjev branil prednost pred Dixonom, ki je vodil večino dirke.

V krogu 196 od 200 je Satov moštveni kolega (če vas to spominja na Singapur, Renault in Piqueta, imate prav) Pigot pri prihodu na ciljno ravnino izgubil oblast nad dirkalnikom in grdo priletel v začetek zidu, ki ločuje bokse od ciljne ravnine. S tem je bilo dirke praktično konec in Sato je postal deveti zmagovalec v zgodovini Indy 500, ki je dirko dobil dvakrat.

Dixon je vodil večino dirke in varčeval z gorivom v zavetrju drugih drikačev in Sata prvič spustil predse v 156. krogu, malo pred zadnjimi rednimi postanki.

Sato je potem zapeljal v bokse v 169. krogu, Dixon krog za njim in z uncercutom prišel pred njega, potem pa ga je Sato v 172. krogu spet prehitel za vodstvo.

Dixon je vodil kar 111 krogov na dirki, v prvi polovici pa se je kar petkrat zamenjal na vrhu z Rossijem. Dixon po zadnjih postankih ni več na polno ogrožal sata, petkratni prvak serije pa je z drugim mestom vseeno postavil najboljši rezultat od 2011. Tretje mesto je osvojil Graham Rahall, prve štiri pa je opremljala Honda.

Na dirki je bil praktično neviden Fernando Alonso, ki je osvojil 21. mesto, po dirki je povedal, da je imel težave s sklopko od samega začetka dirke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija