Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Peugeot napovedal vrnitev

Le Mans
Peugeot napovedal vrnitev
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.09.2020 07:07

Peugeot Sport je napovedal vrnitev v vzdržljivostno dirko 24 ur Le Mansa v sodelovanju s podjetjem Total v letu 2022.

Urša Prosenjak

»Le Mans je sveti gral avtomobilskega sveta,« je povedal direktor Peugeota Jean-Philippe Imparato. »V preteklosti smo osvojili tri zmage, za nami pa je tudi obilo truda in veselja ter neverjetni ekipni duh s Totalom, s katerim praznujemo 25 let sodelovanja.«

Peugeot napovedal vrnitev

V videu Back to Le Mans so predstavili render koncepta Le Mans Hypercar Prototype črne barve z zelenimi poudarki, opazen pa je velik preskok od prejšnjega Peugeotovega koncepta hiperšportnika. Le Mans Hypercar Prototype bo hibrid z močjo 500 kW in štirikolesnim pogonom ter v skladu z novimi pravili razreda, ki predpisujejo največjo dovoljeno moč 500 kW in najmanjšo težo 1030 kg, kar je ravno toliko, kot bo novi koncept tehtal.

Peugeot napovedal vrnitev

Ob težkem letu za motošport je vrnitev legendarnih udeležencev kot sta Peugeot in Renault luč na koncu tunela za svet vzdržljivostnih dirk.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija