Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Prva zmaga za Džouja po samo osmih krogih dirke

F2 – Soči – Sprint dirka
Prva zmaga za Džouja po samo osmih krogih dirke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.09.2020 10:52

Sprint dirka F2 se je končala po samo osmih krogih od 22 krogih zaradi hude nesreče.

Artur Švarc

Rdečo zastavo je v osmem krogu priklicala nesreča Ghiotta in Aitkena. Aitken je izgubil oprijem in ga je zaneslo v Ghiotta v hitrem tretjem ovinku in oba dirkača sta se zarila pod varnostno ograjo, pri čemer je Ghiottov dirkalnik tudi zgorel. Oba dirkača sta odnesla celo kožo, prekinitev dirke pa osmih krogih pa je ostala zaradi precej poškodovane ograje, ki jo bodo popravljali kar nekaj časa. Aitken je po dirki povedal, da sta z Ghiottom trčila že nekaj ovinkov pred tem in da mu je počasi spušala guma.

Drugače je pred prekinitvijo vodil Renaultov mladi dirkač Džou in tako nepričakovano osvojil svojo prvo zmago v F2. Za vrat mu je dihal domačin Mazepin, tretje mesto pa je osvojil Mick Schumacher, ki je tako še povečal vodstvo v prvenstvu in mora na zadnjih dveh dirkah v Bahrajnu le še obraniti prednost. Schumacher, ki je kot včerajšnji zmagovalec dirko začel kot osmi, se je do 2. ovinka prebil na četrto mesto, potem pa v nekaj krogih prišel do tretjega. Callum Ilott, ki je realno še edini izzivalec Schumacherja za naslov, je dirko končal pri repu dobitnikov točk in še povečal zaostanek z 18 na 22 točk. Zadnja dva para dirk bosta na sporedu čez 2 meseca v dveh dirkaških vikendih v Bahrajnu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija