Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Na VN Španije Tim Gajser drugi

MXGP - Španija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.10.2020 21:00

Motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, so opravili z dvanajsto preizkušnjo sezone.

Artur Švarc

Svetovna motokros karavana se je iz Italije preselila v Španijo. Jugozahodno obrobje Madrida je novo prizorišče v koledarju dirk svetovnega prvenstva, zato je bila proga intu Xanadu - Arroyomolinos za večino voznikov bolj ali manj neznanka. Po treh zaporednih relativno mehkih podlagah v Mantovi je bilo vozišče tokrat bolj trdo, kar načeloma bolj ustreza tudi obema Slovencema, ki sta se pomerila s konkurenti v razredih MXGP in MX2.

"Vselej je napeto in vznemirljivo, ko pridemo na povsem novo stezo. Videl sem jo na fotografijah in si pogledal tudi nekaj videov. Kot kaže gre za tršo podlago, na kateri bo po malce mehkejši v Mantovi spet lepo voziti. Vsekakor se bom trudil zadržati dobro formo minulega konca tedna, ko sem zmagal, in upam, da bom to formo nato prenesel tudi v Lommel in Trentino," je povedal slovenski motokros šampion Tim Gajser, preden se je prvič spoznal s stezo, s katero pa se je hitro spoprijateljil.

Že v kvalifikacijah je nakazal, da bi bila lahko Velika nagrada Španije zanj znova uspešna ter točkovno bogata. Postavil je namreč najboljši čas ter tako prvi izbiral štartno mesto. V prvo vožnjo se je pognal s povsem notranjega dela proge in prvo merilno točko prevozil na 6. mestu. Do konca prvega kroga se je prebil do četrte pozicije, nato pa začel lov na  prve tri. Prehitel je moštvenega kolega Mitchella Evansa, ki je v nadaljevanju padel in odstopil, saj si je zlomil roko, Romain Fevbre in Jorge Prado pa sta bila dovolj zbrana ter se nista pustila ugnati. Gajserju je na koncu pripadlo tretje mesto.

"Nisem najbolje štartal, ampak sem se hitro prebil za vodilna. Nisem vozil optimalno, saj sem naredil kar nekaj drobnih napak, ampak vseeno sem zadovoljen s tretjim mestom, ker sem točkovno povečal prednost pred Cairolijem v skupnem seštevku," je povedal Gajser pred drugo vožnjo, v kateri se mu je štart posrečil bolje.

Prvo merilno mesto je pripeljal na drugem mestu za Jorgejem Pradom. Na Španca je takoj začel vršiti pritisk in ga napadati, a domačin je znal zadržati prvo mesto do konca in se veseliti tudi skupne zmage na dirki. Gajser je z drugim mestom v drugi vožnji prav tako stal na zmagovalnih stopničkah, in sicer na drugem mestu, v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo pa je razliko pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem povečal na 24 točk. 

1. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Romain Fevbre (Fra), 3. Tim Gajser (Slo), ...

2. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Romain Fevbre (Fra), ...

Skupno na VN Španije: 1 Jorge Prado (Špa): 50, 2. Tim Gajser (Slo): 42, 3. Romain Fevbre (Fra): 42, ...

Skupno v SP (12/18): 1. Tim Gajser (Slo): 441, 2. Antonio Cairoli (Ita): 417, 3. Jeremy Seewer (Švi): 390, 4. Jorge Prado (Špa): 391, 5. Glenn Coldenhoff (Niz): 375, ...

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija