Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Hyperloop, za 500 metrov 15 sekund vožnje
Prvi pravi preskus
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.11.2020 11:24

Muskov velikopotezni načrt javnega prevoza prihodnosti je končno dosegel nov mejnik. V potovalno kapsulo so postavili prostovoljca in z njima opravili praktični preskus. Ta je bil uspešen.

Peter Pirkovič Hyperloop

Transportni sistem Hyperloop, ki ima za osnovo posebno cev, v kateri je ledbeča kapsula na elektromagnetni blazini, je po nekaj sto preskusih pred nekaj dnevi končno le zapeljal tudi potnika, s tem pa so snovalci projekta svetu pokazali, da je ideja o novem transportnem sistemu bližnja prihodnost. Elon Musk in Richard Branson, ki upravljata skupno podjetje Virgin Hyperloop, napovedujeta, da bi lahko že v prihodnjem letu vzpostavili povezavo v delu Kalifornije. 

Ta najpomembnejši preskus se je odvijal na testnem poligonu, dolgem kakih 500 metrov. Kapsula s potnikoma je za omenjeno poti potrebovala dobrih 15 sekund in dosegla najvišjo hitrost 160 km/h. Ko bo sistem v celoti zgrajen, bo takšna kapsula potovala s hitrostjo okrog 1000 km/h.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija