Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Illot zmanjšal prednost Schumacherja

F2 – VN Bahrajna – Glavna dirka
Illot zmanjšal prednost Schumacherja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
29.11.2020 11:15

Prva od štirih dirk v Bahrajnu se je končala s tretjo zmago Drugovicha, Ilott pa je z drugim mestom zmanjšal prednost Schumacherja v boju za naslov.

Artur Švarc

Drugovich je v prvem ovinku z drugega štartnega mesta prehitel Ilotta in nadzoroval hitrost do menjave gum. Ilott in Drugovich sta dirko začela na srednjih gumah, Drugovich pa je šel v bokse tri kroge pozneje. Medtem se je Ilott zapletel v boj z Armstrongom in Schumacherjem, oba na trdih gumah in v 12. krogu je Ilott padel že na 4. mesto, preden je zavil v bokse.

Po napaki Drugovicha je bil Ilott po menjavi pred Brazilcem, a je ta nekaj krogov pozneje izkoristil bolj sveže gume in prehitel Ilotta, do cilja pa si je ustvaril 15 sekund prednosti.

Schumacher, ki je v prvem krogu pišel z 10. na 4. mesto, je bil zadnji od vodilnih, ki je prišel v bokse, 13 krogov pred koncem in padel na šesto mesto. Hitro je dohitel in prehitel Švarcmana in Armstronga, potem pa se je približal tretjeuvrščenemu Jehanu Daruvali, Red Bullovemu varovancu.

Ta je divje branil in v zadnjih krogih tudi obranil tretjo stopničko, Schumacher pa se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. Prednost pred Ilottom se je v boju za naslov z 18 zmanjšala na 12. točk.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija