Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Schumacher streljaj od naslova

F2 – VN Sakhirja - glavna dirka
Schumacher streljaj od naslova
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.12.2020 14:21

Dirka, ki jo je dobil Cunoda, je postregla z izrednim odgovorom Micka Schumacherja na včerajšno kvalifiakcijsko polomijo.

Artur Švarc

Vodilni v svetovnem prvenstvu je dirko začel šele kot 18., se hitro prebijal na alternativni strategiji s trdimi gumami in potem ob postanku celo vodil. Z mehkimi gumami je potem nadoknadil še 10 sekund in se prebil naravnost za hrbet Illota, ki je bil šesti. Nemec je v boju z Illottom z najhitrejšim krogom ohranil prednost 14 točk in bo jutri dirko začel z drugega štartnega mesta.

Cunoda, ki je na štartu zamočil, je v izdihljajih dirke prišel mimo Mazepina na vrh, Rusa pa je potem prehitel še Džou, ki si je vmes prislužil še 5 sekundno kazen zaradi prehitre vožnje v boksih.

Tretji Mazepin je ta hip pod preiskavo, saj je v zadnjem krogu s steze izrinil Drugovicha, ki je pri tem razbil še tablo. Če bo Rus dobil vsaj pet sekund kazni, pa se bo postavil za Illotta in Schumacherja, pod preiskavo pa je zaradi tega, ker je na koncu ciljne ravnine prehitel Mazepina izven steze, tudi zmagovalec Cunoda.

Za naslov mora jutri Illott zmagati, Schumacher pa ne sme biti boljši kot osmi z eno samo točko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija