Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Mick Schumacher je prvak F2

F2
Mick Schumacher je prvak F2
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.12.2020 14:21

Mick Schumacher bo pri Haasu debitiral kot aktualni svetovni prvak v Formuli 2, ki ga je danes potrdil, čeprav je ostal brez točk.

Artur Švarc

Čeprav je Nemec dirko končal med zadnjimi, potem ko je v tretjem ovinku blokiral kolesa in zradiral gume, je enako brez točk ostal Illott, ki bi za naslov moral osvojiti zmago. Schumacher je po napaki v prvem krogu sicer dihal za vrat Ticktumu celo za zmago, a so na polovici dirke gume povsem odpovedale in je izgubil kar nekaj mest, prehitel ga je tudi Illott. Schumacher je potem šel v bokse po mehke gume in postavil najhitrejši krog na dirki, ki pa mu izven deseterice ne bi pomagal z dvema točkama.

Illott je bil tako na tretjem mestu, ko se je pokazalo, da je v obupnih poskusih priti mimo Schumacherja, ko je bil ta tretji, tudi on preveč izrabil gume. Podprvak je začel hitro izgubljati asfalt pod kolesi in do konca dirke padel celo izven točk.

V ospredju se je med tem bila bitka za zmago med Ticktumom in Daruvalo, Indijec je bil na koncu uspešnejši in prešel v vodstvo ter tako osvojil svojo prvo zmago. Potem, ko se je mimo Illotta usula četica dirkačev, je to najbolje izkoristil Cunoda, ki se prihodnje leto seli k AlphaTauriju namesto Kvjata in prehitel celo Ticktuma za drugo mesto ter poskrbel za dvojno Carlinovo zmago.

Prvenstvo je končano, Schumacher pa bo že prihodnji vikend v Abu Dabiju debitiral v F1 pri Haasu na petkovem treningu, morda celo za cel vikend, saj je že znano, da Grosjean ne bo peljal zadnje dirke zaradi zdravstvenih razlogov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija