Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Dajte mi 10 odstotkov od televizijskega denarja

Lewis Hamilton
Dajte mi 10 odstotkov od televizijskega denarja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.01.2021 21:17

Lewis Hamilton nadaljuje pogajanja o svoji letni plači, pri tem pa dodaja še eno novo skoraj neverjetno zahtevo.

Milan Klemenc

»Dajte mi 10 % vaših tv prihodkov, ki jih zaslužite zaradi mene,« je njegova najnovejša zahteva.

Lewis Hamilton je trenutno prva violina v ansamblu F1 a že se porajajo vprašanja kako dolgo bodo njegove muhe prenašali vodilni in odločevalci pri Mercedesu.

Že to, da je zahteval 40 milijonov funtov na sezono, je za varčne in preračunljive Nemce velik zalogaj. Pa da ne bo pomote, denarja imajo dovolj, le dali ga ne bi radi od sebe.

Po drugi strani pa se svoje pogajalske moči zaveda tudi Lewis, ki na vse pretege zavlačuje in pogojuje z novimi zahtevami za podpis nove pogodbe.

V medije je prišla novica, da Lewis Hamilton predlaga, da mu naj Mercedes plača 10 % od tistega, kar zaslužijo od televizijskih pravic sponzorjev.

Tako je Eddie Jordan v intervjuju povedal, da Lewis Hamilton v svoji bitki za denar dela pregnano in preračunljivo ter istočasno preizkuša živce Tota Wolffa. Wolff je potrdi, da sta se z Lewisom sicer pogovarjala po Zoomu in priznal, da so njuni pogovori povzročili kar nekaj "preobratov" ter povzročili kar nekaj dela odvetnikom, ki nadzirajo pogajanja.

Nekdanji šef moštva Jordan verjame, da bodo slej, ko prej našli skupne stične točke in ovrednotili Hamiltonovo vrednost, ki bo sprejemljiva za Mercedes ter novega partnerja Ineos, ki je postal eden od lastnikov ekipe skupaj z Mercedes Benzom in Wolffom.

Jordan pravi, da razume prizadevanja Lewisa za 10 %  delež televizijskih prihodkov ekipe in dodaja: »Po mojih informacijah Lewisa razmišlja takole - Plačan sem, da sem voznik. Ali sem plačan, da delam tudi druge stvari, kot so intervjuji ipd. Ali prejemam nadomestilo za to, da sem pripeljal sponzorje. Sem dobil nadomestilo za prihod Ineosa? Sem prejel nadomestilo za povečanje prihodkov moštva s strani televizijskih pravic kot konstruktorskega prvaka«.

Jordan sicer računa, da bi moral Hamilton svoja prizadevanja usmeriti tudi v to, da bi dobil delež donosnih TV-plačil, ki jih Mercedes dobi od F1 ter pojasni: »Verjamem, da Lewis išče 10 %  televizijskega denarja, ki ga dobi ekipa in težko je razumeti, zakaj ne bi bil vreden tega. Samo za primer povem, vsi mediji želijo intervju z Lewisom, dobiti ga, pa je težko. Stojimo v vrsti kot vsi ostali. To je skoraj podobno, kar se zdaj dogaja v golfu in košarki v Ameriki, glavne zvezde odnašajo kos z vrha in svet ekonomije se spreminja, toda gotovo je, da se je vrednost Lewisa Hamiltona povečala, to je dejstvo«, zaključi Eddie Jordan.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija