Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Defiant X kot naslednik UH-60

Helikopterji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.02.2021 11:45

Slavni UH-60 Black Hawk je od nekdaj stalna zvezda na bojiščih in v filmih.

Artur Švarc

Predstavljen leta 1974 je postal eden najuspešnejših tovrstnih bojnih strojev, ki so jih kdaj začeli uporabljati, saj jih je bilo doslej izdelanih 4.000. Toda tako kot pri vseh stvareh v življenju se bo tudi njegov čas končal.

 

Ugibanja o nasledniku so že nekaj časa prisotna, čeprav je ob omejenih razvojih v z zadnjem desetletju naslednik pravzaprav že znan. Prejšnji teden so pri Sikorskem, ki spada pod Boeing, napovedali, da se bodo na razpis ameriške vojske FLRAA, Future Long Range Assault Aircraft prijavili z modelom Defiant X.

»Najhitrejši, najbolj vodljiv in najbolj trdoživ jurišni helikopter v zgodovini.«

To so velike besede, ki jih Boeing uporablja za opis Defianta X, morebitnega jurišnega helikopterja dolgega dosega, razvitega za ameriško vojsko. Menda naj bi bil dvakrat hitrejši in bi letel dvakrat dlje, kot je Black Hawk, hkrati pa bi izpolnjeval enake naloge.

Stroj futurističnega videza razvija Sikorsky skupaj z Boeingom in uporablja nekdanjo tehnologijo X2 z dvema, nasproti se vrtečima fiksnima rotorjema n še enim potisnim zadaj.

Druge podrobnosti o helikopterju niso na voljo. Dvojni rotor odpravlja težavo z vrtilnim momentom klasičnega helikopterja in bolj deluje kot nosilno krilo, pri počasnem letu pa drži vertikalni dvig.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija