Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Prvi leteči dirkalnik

Leteče dirke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.02.2021 08:58

Prihodnost prinaša novo vrsto formule z velikimi pilotiranimi droni.

Artur Švarc

Dirke v zraku niso nič novega, potekajo že od samih začetkov letalstva, da o Red Bullovem Air Race tekmovanju sploh ne govorimo, ko akrobacije mejijo na zakone fizike.

Na drugi strani je Airspeeder predstavil Mk3, prvi leteči dirkalni avto. Mk3 doseže do 120 kilometrov na uro in ga za zdaj upravljajo daljinsko s tal.

Prihodnje leto nameravajo začeti testirati tudi s pilotom v kabini, ustanovitelj Airspeederja, Matt Pearson pa bi rad videl podobna tekmovanja kot v prvem delu Vojne zvezd: grozeča prikazen.

Airspeeder bo letos naredil 10 dirkalnikov in jih razposlal različnim ekipam v evaluacijo. V projekt so vključeni McLaren, Boeing, Jaguar, Rolls-Royce in Brabham. Dirke bodo potekali z upravljanjem iz virtualnega kokpita.

Cilj projekta niso le dirke, pač pa tudi razvoj uporabnih tehnologij za upravljanje tovrstnih vozil, novi kokpiti in nenazadnje pospešek v razvoju električnih letečih avtomobilov in revolucija v urbani mobilnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija