Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Svet se je spremenil

Bernie Ecclestone
Svet se je spremenil
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.03.2021 23:35

Nekdanji prvi mož F1, Bernie Ecclestone, pravi, da se je svet spremenil.

Artur Švarc

Bernie je že nekaj let v pokoju, natančneje od 2017. Možakar je zdaj star že 90 let in najtežje zanj je, da je umrlo že veliko njegovih dobrih prijateljev, v zadnjih letih Niki Lauda in Stirling Moss, pred kratkim tudi Murray Walker.

V intervjuju za Telegraph je Eccelstone priznal: »Odnese te. Spomni me, da jim bom sledil – verjetno prej, kot si želim.«

Še posebej ga je prizadela Walkerjeva smrt: »Bil sem zelo potrt. Naredil je izjemno veliko delo za promocijo F1, velik človek.«

Bernie upa, da bo še nekaj časa tu.

Ecclestone je postal lastnik ekipe Brabham leta 1971, tako da je bil F1 dolga leta. Na tiste pretekle dni se Bernie ozre predvsem z nostalgijo.

»Žal mi je ljudi, ki v šestdesetih, sedemdesetih ali osemdesetih letih niso bili v Formuli 1. Ne rečem, da je bilo takrat prav ali je narobe zdaj. Samo pravim, da je bilo drugače,« je dejal Ecclestone.

Predvsem Bernie čuti drugačno vzdušje med ekipami F1.

»Vsi smo si pomagali. Če bi imel nekdo težave z motorjem in bi nekdo drug imel del, bi mu ga dal,« je pojasnil.

Čeprav to ni samo v Formuli 1: »Mislim, da se je svet spremenil. Ni se spremenila samo F1. Svet se je spremenil.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija