Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Castroneves četrtič zmagovalec Indy 500

Indy 500
Castroneves četrtič zmagovalec Indy 500
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
31.05.2021 00:03

Helio Castroneves je v zadnjem krogu 500 milj dolge dirke s prehitevanjem Palouja spisal zgodovino in se uvrstil med štiri najboljše dirkače na tej legendarni dirki.

Artur Švarc

Vse se je začelo zapletati v drugi polovici dirke, ko je rumena zastava zaradi slabo privitega kolesa pri Bobbyju Rahalu strnila kolono. Rahalu je zadnje levo kolo odneslo na ravnini pred drugim ovinkom, kjer je treščil v zid, kolo pa je poškodovalo tudi nos Dalyjevega dirkalnika.

Različni ritem postankov je na vrhu zadnjih 20 krogov izmenjeval Castronevesa in Palouja, medtem ko jima je sledil McLarnov dirkač  O'Ward. Pet krogov pred koncem je Palou padel mimo Castronevesa, ta pa je v bližini čakal na zadnji krog in iz zavetrja napadel Palouja in se potem še odlepil s pomočjo dirkalnikov pred njima in zmagal za 0,492 sekunde.

Izjemna zmaga je tudi prva za ekipo Meyer Shank in prva, ki jo Castroneves ni dobil s Penskejem.

O'Ward je v zadnjem krogu izgubil mesto tudi proti Pagenaudu, ki se je prebil do tretjega s 26. štartnega mesta. Peti je bil Carpenter, nekdanji dirkač F2, Santino Ferrucci pa šesti.

Trikratni zmagovalec Indy 500, Juan Pablo Montoya, ki je vozil tretjega McLarna, je bil deveti. Marcus Ericsson, še en bivši voznik iz F1, je bil 11, lanski zmagovalec Takuma Sato pa je bil 14.

Castroneves se je s četrto zmago izenačil z rekorderji Indy 500 – AJ Foytom, Alom Unserjem in Rickom Mearsom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija