Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Na prodaj Schumacherjev Jordan 191

Starodobniki
Na prodaj Schumacherjev Jordan 191
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.06.2021 14:46

Legendarni dirkalnik, s katerim je na VN Belgije 1991 v F1 debitiral Michael Schumacher, išče novega lastnika.

Artur Švarc

Dirkalnik je ne samo znan po svoji modro zeleni podobi s sponzorjema Tic Tac in 7up, pač pa je dal priložnost enemu največjih dirkačev v zgodovini, da začne svojo pot. Zgodbo o prvem nastopu verjetno vsi poznate do podrobnosti – namesto Gachota, ki je v Londonu s solzivcem poškropil taksista in je igral klavir za rešetkami, je Wili Webber Eddiju Jordanu podtaknil mladega Nemca, ki se mu je za povrh še zlagal, da je že vozil v Spaju.

Schumacher se je z njim uspel kvalificirati kar na sedmo mesto, kar je bil izenačen najboljši štartni položaj sezone, a že po La soursu je na dirkalniku odpovedala sklopka in nastopa je bilo konec. Je pa do tega trenutka Schumacher že vzbudil dovolj pozornosti v paddocku, da ga je že za naslednjo dirko angažiral Flavio Briattore pri Benettonu. Vse ostalo pa je, kot se spomnimo, zgodovina.

Na prodaj Schumacherjev Jordan 191

Avto prodajajo pri Speedmaster Cars za 1,25 milijona funtov. Vse skupaj je v dobrem stanju, nameščen je Fordov HB motor.

Avto je bil nazadnje razstavljen na Masters Historic Race Weekendu v Doningtonu letos, piše v oglasu, v paketu pa bo novi lastnik dobil tudi cel kup papirologije s certifikati, grelnike gum, modelček s Schumacherjevim podpisom in originalni volan v posebni stekleni škatli.

Če vas zanima, da bi z njim recimo navduševali gledalce na naših gorskih dirkah, je povezava tu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija