Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Tim Gajser na drugem mestu

VN Velike Britanije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.06.2021 23:17

Matterley Basin je bil prizorišče druge dirke sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu.

Artur Švarc

Najboljši vozniki motokrosa so se drugič v sezoni pomerili za točke svetovnega prvenstva. Velika nagrada Velike Britanije je bila v Matterley Basinu, kjer sta slovenske barve branila Tim Gajser in Jan Pancar.

V drugi vožnji Gajser navdušil

 

Gajser je v kvalifikacijah vozil nekoliko zadržano. Med petintrideseterico je postavil 7. čas, s čimer si je malce otežil delo na štartu. Izbral je pozicijo bolj proti sredini štartne rampe in na prvo merilno točko pripeljal na 6. mestu. Nato je večino časa vozil za Jeffreyem Herlingsom, a višje od četrtega mesta se mu ni uspelo prebiti. V drugo vožnjo se je Gajser pognal znova silovito, na prvo merilno točko pripeljal sedmi, a se nato že sredi uvodnega kroga prebil do tretjega mesta. Potem ga je prehitel Cairoli, Gajser pa je zbrano čakal na nov napad. Tega je hitro dočakal. Italijana je pustil za seboj, malce kasneje pa še Jorgeja Prada. Ostal je le še Romain Fevbre, ki se ga je Gajser lotil dva kroga pred koncem. Francoz je bil trd oreh za branilca naslova svetovnega prvaka, a mu ga je uspelo prehiteti in v cilj pripeljati prvi.

"Proga je bila malce drugače pripravljena, kot smo tukaj običajno vajeni, zato je bilo tudi težko prehitevati. V prvi vožnji sem zasedel 4. mesto, v drugi pa sem štartal bolje in nato čakal na priložnost za napad na vrh. ÄŒeprav sem na koncu ostal brez zaščitne folije za očala, mi je to uspelo in sem zelo zadovoljen," je na kratko strnil misli Gajser po dirki, na kateri je skupno osvojil 2. mesto, v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo pa zadržal vodilni položal ter lepo povečal prednost pred tekmeci.

Pancar se s progo ni spoprijateljil

V razredu MX2 se Janu Pancarju kvalifikacije niso posrečile. Postavil je namreč šele 21. čas med štiriintridesetimi vozniki, kar je pomenilo, da je bil prikrajšan pri izbiri mest na štartu obeh voženj. V prvo se je podal odločno, a je na prvo merilno mesto pripeljal šele na 29. mestu. Nato je potrpežljivo dvigoval ritem ter se v cilj pripeljal na 20. mestu. V drugo vožnjo se je Pancar podal bolje kot v prvo. Po štartu je mimo prve merilne točke pridrvel na 20. mestu, a je nato nekaj mest izgubil. Vseeno se je boril, a očitno mu zelo dolga in razgibana proga na jugu Anglije, ki vsebuje tudi kar nekaj zelo dolgih skokov, tokrat ni ustrezala. V cilj je pripeljal na 18. mestu in skupaj na dirki osvojil 24. mesto ter skupno štiri nove točke za skupno razvrstitev v svetovnem prvenstvu kategorije MX2.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija