Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Aitken skoraj po poti Huberta

GTWC Europe
Aitken skoraj po poti Huberta
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.08.2021 10:31

Ta vikend je potekala tudi 24 urna dirka v Spaju, kjer je rezervni voznik Williamsa, Jack Aitken, utrpel hude poškodbe v nesreči, ki je spominjala na nesrečno dirko izpred dveh let v F2.

Artur Švarc

Aitken je vozil Huracana ekipe Emil Frey in je bil v začetni uri dirke vpleten v množično trčenje 24-urne dirke prvenstva GTWC Europe. Aitkenov dirkalnik je priletel v gume na levi strani in se zavrtel na sredo steze, potem pa je vanj udaril moštveni kolega Franck Perera in Kevin Estre s Porschejem. Aitken, dirkač britansko-korejskega porekla, je utrpel zlom vretenca, ključnice in udarnine pljuč. Vseeno je bil prepeljan v bolnišnico v stabilnem stanju in bo v nekaj dneh odpuščen iz bolnišnice v Liegu.

Po dirki, ki jo je sicer zaznamovalo precej dežja in posledično vrtenj in nesreč, so mnogi dirkači zahtevali, da se nevarni ovinek predela. V njem je pred dvema letoma življenje izgubil Anthoine Hubert. Na srečo so hitrosti dirkalnikov GT občutno nižje, pa tudi kovinska kletka in več prostora okoli dirkača so zmanjšali možnost tragedije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija