Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Najbolj bizaren štart v zgodovini F1

F1
Najbolj bizaren štart v zgodovini F1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.08.2021 01:17

Nedeljska dirka je šla v zgodovino tudi po štartu, na katerem je rdeče luči gledal le en dirkalnik.

Artur Švarc

Ponovljen štart po uvodnem trčenju je bil videti ekstremno nenavaden – na prvem štartnem mestu je stal Hamilton, okrog njega pa nikogar več. Vsi preostali so bili v boksih, kamor so šli na menjavo gum za suho stezo. Dobro, videli smo običajen štart enega dirkalnika (2005 v Indianapolisu jih je štartalo 6), ostali pa so potem, ko je Hamilton zapeljal v prvi ovinek, prileteli za njim iz boksov s hitrejšimi gumami in ko je po prvem krogu po ponovnem štartu šel Hamilton v bokse, se je v hipu znašel na zadnjem mestu.

Ekipa Mercedesa se je sicer bala, da če bi poklicali v bokse tudi Hamiltona, bi ta zaradi prve pozicije v ulici boksov obtičal na mestu, ko bi v bokse prihajali še drugi in so zavestno tvegali in seveda izgubili vsa mesta namesto, da bi jih nekaj.

Ampak če mislite, da je bil to najbolj čuden štart, potem niste pomislili, kaj bi se zgodilo, če bi v bokse poklicali tudi Hamiltona.

Kakšen bi bil štart, če bi bili vsi v boksu, štartna vrsta pa prazna? Michael Masi je omenil, da je pomislil tudi na to in da sploh ne bi bilo neizvedljivo. Ko bi se zadnji dirkalnik ustavil v boksih, bi sprožili štartno proceduro in nad prazno ciljno ravnino bi ugasnile rdeče luči.

»Ko bi rdeče luči ugasnile, bi se prižgala zelena luč in izvoz iz boksov bi bil prost.«

Je pa Masi tudi priznal, da bodo morali nenavaden slučaj na Madžarskem urediti tudi s pravili.

»Tega ni mogel nihče predvideti, ampak naj se reči malo poležejo, potem pa se bomo o tem pogovorili. A tisti, s katerimi sem govoril, sploh niso imeli nič proti, če bi se odvijalo tudi po scenariju s prazno štartno vrsto.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija