Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

50 Niv za 50 let Lade

Legende živijo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.09.2021 00:24

Nekateri avtomobili prav nočejo umreti in Niva je ob legendarnem Fiatovem kockastem klonu eden takih.

Artur Švarc

Prihaja še ena posebna izdaja Nive ob petdesetletnici tovarne VAZ. Je nekoliko drugačna od originala in ima povišano podvozje, lita platišča, BF Goodrichove gume, zaščito kolesnih lokov, pragove, večji odbijač z mestom za vitel, strešne sani, snorkel in izboljšane žaromete. Na motornem pokrovu je enosmerni zajemalnik zraka za zares globoke potope. Notranjost je odeta v usnje, prešito z rdečimi šivi.

Avto VAZ že kar nekaj časa ne izvaža avtomobilov v EU zaradi strogih emisijskih predpisov, zato so fantje pri Fahrzeuge Bogelsack Service & Verkauf iz Halberstadta predelavo opravili sami in pod motorni pokrov namesto ruskega originala vtaknili nekaj kitajskega, kaj točno, pa ne povedo. Avto bo na domačem trgu stal 19.900 evrov, kar je skoraj trikrat toliko kot Niva Legend na ruskem domačem trgu. Vsaka Niva bo dobila tudi posebno tablico s serijsko številko in certifikat proizvajalca ali bolje – predelovalca.

Niva je luč sveta ugledala 1977 pod imenom VAZ-2121, potem pa se jo je prijelo ime Niva. 1978 je prišla v osrednjo Evropo in postala velika uspešnica. V nekem obdobju je Niva predstavljala kar 40 % celotnega 4x4 segmenta v Evropi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija