Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Skok v preteklost

Statistika
Skok v preteklost
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.09.2021 18:19

Ob pogledu na startni vrstni red za VN Rusije bi se najbrž marsikdo vprašal, v kateri sezoni smo. Zadnjič, ko so na prvih treh startnih pozicijah stali predstavniki moštev McLaren, Ferrari in Williams, je bilo namreč v Braziliji 2004.

Matej Natek

Glede na zadnja leta najbrž ni pretirano presenetljivo, da je za nekaj takega skočiti tako daleč v preteklost. Toda ob dejstvu, da gre za zgodovinsko gledano tako zelo uspešna moštva kot so McLaren, Ferrari in Williams, je po svoje kar nenavadno, da je minilo skoraj 17 let. Tedaj si je najboljši startni položaj na veselje številnih brazilskih navijačev s Ferrarijem priboril Rubens Barrichello. Dirko je nato resda končal šele kot tretji, kar pa je še vedno bistveno bolje od skorajda vseh ostalih predhodnih domačih dirk, saj mu je uspelo zgolj leta 1994 dirko dejansko dokončati. Priljubljenemu 'Rubinhu' je družbo v prvi vrsti delal Juan Pablo Montoya, za katerega pa je bila to tudi zadnja dirka Williams. Kolumbijec je zatem odšel k McLarnu, ob bok Kimiju Raikkonenu. Finski dirkač je dirko začel kot tretji, končal pa kot tretji.

Pri tovrstnem skoku v preteklost pa lahko gremo še korak dlje. Sezono prej, na Nürburgringu (VN Evrope), je namreč bilo zadnjič, ko je – tako kot za letošnjo VN Rusije – pole osvojil dirkač McLarna, drugo mesto dirkač Ferrarija, tretje pa dirkač Williamsa. Raikkonen pa je bil tisti, ki je dobil kvalifikacije. Toda z manj kot desetinko sekunde razlike pred bratoma Schumacher. Hitrejši od obeh je bil pričakovano Michael, ki pa na sami dirki ni imel svojega dne. V cilj je namreč pripeljal šele kot peti, zmagal pa je mlajši Ralf. Kar pa je še vedno bolje od Raikkonena, ki je dirko resda začel najbolje, nato pa odstopil že v 25. krogu, ko ga je izdal motor.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija