Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Renault Master, ki ga poganja vodik

Novo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.10.2021 13:05

Hyvia, skupno podjetje Renaulta in Plug Powerja, je predstavilo prvo vozilo s pogonom na vodik in hkrati tudi prototip polnilne črpalke vodika.

Peter Pirkovič Renault

Mojstri tega skupnega podjetja so že pred časom začeli delati na projektu preobrazbe velikega Renaultovega dostavnika, zdaj pa tega predstavljajo kot prototip, ki bo čez nekaj mesecev že v serijski proizvodnji, zanimiv pa bo predvsem za velika prevozniška podjetja. V Masterja Van H2 -Tech so uspeli vgraditi 57-kilovatni električni motor in vodikov sklop (gorivno celico moči 30 kW, akumulatorjem z zmogljivostjo  33 kWh in posodami za 6 kilogramov vodika), vse to pa zadostuje, da bi vozilo z enim polnjenjem prevozilo do 500 kilometrov. Poleg tega so razvili še polnilno črpalko za vodik, ki omogoča hitrejše (cca 5 min) in enostavno polnjenje. Več v spodnjem video posnetku.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija