Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Gajser v Španiji tretji

MXGP - Španija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.10.2021 01:57

Trinajsta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je bila v Španiji, za Slovenijo pa sta nastopila Tim Gajser in Jan Pancar.

Artur Švarc

Proga intu Xanadu - Arroyomolinos, ki se nahaja na jugozahodnem obrobju Madrida v Španiji, je bila prizorišče trinajste dirke sezone svetovnega prvenstva v motokrosu. V razredu MXGP se je Tim Gajser na Pirenejski polotok odpravil v vlogi tretjega v skupnem seštevku ter z zaostankom desetih točk za vodilnim Jeffreyem Herlingsom, štiri več od Tima pa je imel ob svojem imenu tudi Romain Fevbre. 

Gajser je kvalifikacije opravil zelo dobro, saj je postavil drugi čas, in sicer za Herlingsom, a pred Fevbrejem. V prvo vožnjo se je slovenski motokros as s štarta podal ob Herlingsu. V prvi ovinek je pripeljal na notranjem delu proge in iz njega prišel na 4. mestu. Nadaljeval je odločno in brezkompromisno. Nekaj časa je nato vozil na 3. mestu, v finišu pa začel napadati Jorgeja Prada. 

Pri tem pa se mu je primerila napaka in je padel. Iz ozadja se mu je približal Herlings, ki je Gajserja ob novi napaki prehitel in slovenski motokrosist je ciljno črto prečkal na 4. mestu, zmagal pa je Fevbre.

Druge vožnje se je Gajser lotil izvrstno, saj je na prvo merilno točko pripeljal na drugem mestu tik za Pradom. Ob koncu prvega kroga je slovenskega motokrosista zaradi drobne napake prehitel Herlings, a se ni predal. Herlings se je odpeljal do zmage v vožnji in zmage na dirki, Gajser pa je prehitel Prada in v cilj pripeljal drugi, kar mu je prineslo skupno tretje mesto na VN Španije. V skupnem seštevku Gajser za zmagovalcem španske preizkušnje in vodilnim v skupnem seštevku razreda MXGP pet dirk pred koncem sezone (vse bodo v Italiji) zaostaja 15 točk.

Jan Pancar je v razredu MX2 s kvalifikacijami opravil bolje, kot na nekaterih zadnjih preizkušnjah. Postavil je 19. čas. Prve vožnje ni začel najbolje, saj je na prvo merilno točko pripeljal na 25. mestu, ob koncu prvega kroga pa je padel na 27. mesto. Nato se je vendarle zbral ter začel voziti kot zna in zmore ter se v cilj pripeljal na 20. mestu, kar mu je prineslo novo točko v skupnem seštevku. Prvi je bil Tom Vialle. V drugo vožnjo je Pancar štartal bolje. Prvo merilno mesto je pripeljal na 18. mestu, nato pa se ob koncu prvega kroga znašel na 15. mestu. Vozil je zelo zbrano in osredotočeno, kar mu je na koncu prineslo v cilju 15. mesto. Drugo vožnjo je dobil Maxime Renaux, ki je v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo prepričljivo prvi. Pancarju je s sedmimi točkami na dirki pripadlo 17. mesto, v svetovnem prvenstvu pa zaseda 19. pozicijo in ima 99 točk.

MXGP

1. vožnja: 1. Romain Fevbre (Fra), 2. Jorge Prado (Špa), 3. Jeffrey Herlings (Niz), 4. Tim Gajser (Slo), ...

2. vožnja:  1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Jorge Prado (Špa), ...

Skupno VN Španije: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 45, 2. Jorge Prado (Špa) 42, 3. Tim Gajser (Slo) 40, ...

Skupno SP (13/18): 1. Jeffrey Herlings (Niz): 505, 2. Romain Fevbre (Fra): 493, 3. Tim Gajser (Slo): 490 točk, 4. Jorge Prado (Špa): 440, 5. Antonio Cairoli (Ita): 419, 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija