Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Izjemni Gardner do prepričljive zmage

Algarve Moto2 - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
07.11.2021 17:06

Avstralski dirkač ekipe Red Bull Ajo zmagal kljub poškodbi reber in povečal prednost v prvenstvu z eno dirko do konca sezone.

Matic Kovačič

Zmagovalec 23 krogov dolge dirke razreda Moto2 v Portimau je kljub poškodbi reber postal Avstralec Remy Gardner in tako svojo prednost pred zadnjo dirko sezone v Valencii povečal na 23 točk. Na drugem mestu z zaostankom 3 sekund končal njegov moštveni kolega Raul Fernandez, ki se mu ni povsem izšlo tveganje z uporabo mehke zadnje pnevmatike, na tretje pa se je uvrstil Britanec Sam Lowes iz ekipe MarcVDS.

V bitki za četrto mesto je Aron Canet uspel ugnati Camerona Beuabierja, Španca in Američana je na koncu ločilo le 5 tisočink sekunde, na šesto mesto pa se je uvrstil hitrejši od dirkačev ekipe Sky VR46 Celestino Vietti, ki je za vodilnim zaostal že 10 sekund.

Manj kot sekundo za italijanskim dirkačem je na sedmem mestu končal Španec Jorge Navarro, na osmo je po hitrem hitrem začetku in neuspelem tveganju z mehko zadnjo pnevmatiko padel Marco Bezzecchi, v bitki za deveto mesto pa je Augusto Fernandez uspel ugnati Marcela Schrotterja.

Fabio Di Giannantonio je po štartu iz prve štartne vrste dirko zaključil na enajstem mestu, bitko dirkačev ekipe Pons HP40 za dvanajsto mesto je dobil Hector Garzo, njegov moštveni kolega Stefano Manzi pa je zaključil kot trinajsti. Na štirinajstem mestu je preizkušnjo na portugalskem vrtiljaku končal Marcos Ramirez, zadnji dobitnik točk pa je postal Nizozemec Bo Bendsneyder.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija