Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Kraljica hitrosti - dokumentarec o največji voznici rallyja vseh časov

Michele Mouton
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.11.2021 04:15

Francosko legendo rallyja Michele Mouton bodo predstavili v novem dokumentarcu Kraljica hitrosti (Queen of Speed), ki bo izšel 20. novembra.

Artur Švarc

Dokumentarec v koprodukciji Drum Studios in Sky Studios prikazuje vzpon Moutonove v vrh svetovnega prvenstva v rallyju v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Nagrajena režiserka Barbie MacLaurin je v dokumentarec vključila intervjuje z Michele Mouton, njeno nekdanjo sovoznico Fabrizio Pons, Michelino družino in nekaterimi nekdanjimi tekmeci.

Gledalci bodo lahko videli še nikoli prikazane posnetke arhiva WRC, ki so nastali v 1980-ih. Michele Mouton se je v tistem obdobju soočala z nasprotovanjem ostalih dirkačev, kot tudi z zakulisnimi igricami in pritiski.

Svojo tekmovalno kariero kot voznica rallyja je Michele Mouton zaključila pred 35 leti, a se odtlej še nobena ženska ni niti približala njenim uspehom. Do danes ostaja edina zmagovalka v seriji WRC.

S svojimi rezultati je postala pionirka žensk v motošportu. Kasneje je bila postala vodja komisije FIA ​​WIM (Women In Motorsport) od njene ustanovitve leta 2009 .

Prihodnje leto bomo obeležili štirideseto obletnico najboljšega rezultata Michèle Mouton v WRC. K snemanju dokumentarca o svojem vzponu in o bitkah, ki jih je bila v svoji izjemni karieri, jo je spodbudila hčerka.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija