Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Večer za prvake v Louvru

FIA
Večer za prvake v Louvru
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
17.12.2021 09:10

FIA je včeraj zvečer na gala prireditvi v Louvru počastila vse letošnje prvake.

Artur Švarc FIA

Dogodek, ki sta ga vodila britanska televizijska voditeljica Nicki Shields in francoski komentator formule 1 Julien Fébreau, je poskrbel za bleščečo kuliso v tednu letne generalne skupščine FIA. To je bil tudi zadnji nastop Jeana Todta na slavnostni prireditvi FIA kot predsednik FIA, preden mu danes preneha mandat.

Na prireditvi je bilo 800 gostov, ki so počastili izjemne posameznike in nastope leta 2021, pohvalili pa so tudi osebnosti in vzhajajoče zvezde ter se spomnili tistih, ki so letos zapustili avtomobilistični svet.

Večer je bil poseben za Maxa Verstappna, ki je pri 24 letih postal eden najmlajših svetovnih prvakov FIA Formule 1. 

Ob prejemu nagrade od Todta je Verstappen dejal: »Postati svetovni prvak je moj življenjski cilj. Vse, kar sledi, je bonus. Seveda bom še naprej pritiskal in v F1 bom še karnekaj let.«

Večer za prvake v Louvru

»Čeprav je lepo, če te imenujejo svetovni prvak, bolj razmišljam o dolgi poti in vseh urah trdega dela, ki sem jih preživel z očetom, da sem lahko danes tukaj. Bila je dolga in težka sezona in počutim se neverjetno, da sem končno dosegel svoj cilj. Upam, da mi bo to uspelo še večkrat. To je bila neverjetna bitka z Lewisom, enim najboljših voznikov vseh časov v F1.«

Podpredsednik FIA za šport, Graham Stoker, je predal pokal za tretje mesto Valtteriju Bottasu. James Allison, glavni tehnični direktor Mercedesa, pa je sprejel osmi zaporedni pokal za konstruktorski naslov ekipe Mercedes-AMG-Petronas.

Francoski dvojec Sébastien Ogier in Julien Ingrassia sta osvojila osmi naslov prvaka v rallyju, konstruktorski naslov pa je šel v roke njune ekipe Toyota Gazoo Racing. Nagrado jima je podelila generalna direktorica WRC, Jona Siebel. 

Vozniki WEC Mike Conway, Kamui Kobajaši in Jose Maria Lopez so prejeli nagrado od podpredsednika FIA, Mohammeda Bena Sulayema. Toyota Gazoo Racing pa je od predsednika ACO Pierra Fillona prevzela nagrado za naslov moštvenega prvaka.

Večer za prvake v Louvru

Nizozemec Nyck de Vries je na finalu svetovnega prvenstva formule E ABB FIA 2020-21 zmagal na dirki v Berlinu in si tako zagotovil svoj prvi naslov. De Vries pri 26 letih ni postal le najmlajši zmagovalec v zgodovini Formule E, ampak tudi prvi svetovni prvak. Nizozemčev izkupiček točk je skupaj z moštvenim kolegom Stofflom Vandoornom omogočil Mercedesu EQ, da je osvojil tudi konstruktorski naslov. 

Večer za prvake v Louvru

Johan Kristoffersson je osvojil svojo četrto krono svetovnega prvaka FIA v rallycrossu. V zadnjem vikendu na Nurburgringu je naslov dobesedno ugrabil iz krempljev rojaka Timmyja Hansena.

Esports je bil na dogodku priznan tudi v obliki FIA Certified Gran Turismo prvenstva. Toyotin Coque López je prevzel nagrado Manufacturer Series v imenu soigralcev Tomoakija Jamanake in Igorja Frage, Valerio Gallo pa je prejel pokal Nations Cup Trophy.

Večer za prvake v Louvru

Zmagovalec Formule 2, Oscar Piastri, ki je novi testni voznik ekipe Alpine, je prejel tudi nagrado za novinca leta. Za nagrado izglasujejo člani komisije voznikov FIA, ki jo vodi predsednik komisije, devetkratni zmagovalec Le Mansa. Tom Kristensen. Rene Rosin je zastopal šampionsko ekipo Prema Racing. Naslov v F3 je pripadel Dennisu Haugerju, Giacomo Ricci pa je prevzel ekipni pokal v imenu Trident Racinga. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija