Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Potniki pomagali nasedlemu letalu

S skupnimi močmi
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.12.2021 01:50

Če avto obstoji sredi ceste, ga voznik in potniki potisnejo na varno. Zakaj ne bi tako ravnali tudi v primeru drugih prevoznih sredstev?

Urša Prosenjak

Po družbenih omrežjih je zakrožil videoposnetek, ki prikazuje potnike, ki potiskajo letalo z vzletno-pristajalne steze. Letalu je počila guma, s tem pa je blokiralo edino vzletno-pristajalno stezo malega letališča, zato so se potniki odločili pomagati.

Po poročanju Indian Express je 1. decembra na nepalskem letališču Bajura pristalo letalo Tara Air DHC-6-300 Twin Otter z registracijo 9N-AEV. Med pristankom je počila ena od gum, Twin Otter pa se je nato ustavil na vzletno-pristajalni stezi in blokiral ves ostali letalski promet. Težavo so rešili potniki, ki so se izkrcali in s skupnimi močmi letalo potisnili s steze.

Letališče Bajura se nahaja v Budhinandi v Nepalu in ima samo eno vzletno-pristajalno stezo. Letališke opreme ni, dovolj prostora je le za nakladanje in obračanje. Če se zgodi kakšen nepredviden dogodek, kot v pričujočem primeru, je edina rešitev človeška ustvarjalnost.

DHC-6 Twin Otter je majhno letalo, priljubljeno pri pilotih in letalskih družbah zaradi svoje sposobnosti vzleta s kratkih polj. Pri pristanku ni bil nihče poškodovan, Tara Air pa je z drugim letalom pripeljal novo gumo za nasedlega Twin Otterja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija