Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Epski dvoboj dveh Sebov

Rally Monte Carlo - Petek
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.01.2022 05:37

V petek smo gledali izjemno bitko dveh praktično upkojenih svetovnih prvakov, ki imata skupaj kar 17 naslovov. In dan je na vrhu končal tisti, ki je v pokoju že nekaj let.

Artur Švarc

Sebastien Loeb je v petek dobil 4 od 6 hitrostnh preizkušenj in zaostanek iz četrtkovih prvih dveh preizkušenj, 6,7 sekunde, premaknil v 9,9 sekunde prednosti na vrhu. Tretji je v skupni razvrstitvi Evans, ki zaostaja že 22 sekund.

Sicer je Ogier popoldne prednost rojaka kar lepo zmanjšal za šest sekund, po prvih treh dopoldanskih brzincih je ta znašala 15,9 sekunde. Loeba je premagal na zadnjih dveh, osmega, zadnjega, je tudi dobil.

Lahko pa bi bilo tudi obratno, če Loeb ne bi imel težav s hibridnim pogonom na 7. preizkušnji, ko jo je s svojo Pumo dobil moštveni kolega Greensmith, kar je tudi njegova prva zmaga na preizkušnji, skupno je Anglež 7.

Therry Neuville je po petku četrti, s Hyundaijem zaostaja že 47,8 sekunde, še vedno pa se Korejci ukvarjajo s finimi nastavitvami dirkalnik. Ott Tanak je na 8. preizkušnji prehitel Breena s Pumo in svojega Hyundaija postavil direktno za Neuvilla. Deseterico zaključujejo Kacuta in Rovanpera s Toyoto in Solberg s tretjim Hyundaijem.

Že dopoldne smo v spektakularni nesreči izgubili Formauxa, ki je s svojo Pumo podobno kot Breen na testu pred sezono zapel v desno brežino, pri čemer je Francoz v loku poletel čez ograjo in skozi drevesa v globel. Od dirkalnika praktično ni ostalo ničesar, je pa posadka na srečo nepoškodovana.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija