Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

McLaren razmišlja o sodelovanju z Mercedesom

Formula E
McLaren razmišlja o sodelovanju z Mercedesom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.02.2022 06:41

McLaren in Mercedes raziskujeta možnosti sodelovanja v Formuli E. Mercedes je sicer nameraval električno dirkanje opustiti, McLaren pa tja šele vstopa. Zak Brown poudarja, da obstaja tudi verjetnost ustanovitve neodvisne ekipe.

Urša Prosenjak

Ekipa Mercedes EQ naj bi sicer zapustila Formulo E, vendar utegnejo pod okriljem neodvisne super ekipe z McLarnom ostati v športu. V tem primeru bi lahko že prihodnjo sezono postal Mercedesov dobavitelj motorja Nissan, saj bo Mercedes avgusta prenehal z razvojem lastnih motorjev.

Pogovori med Mercedesom in McLarnom trajajo že nekaj časa, vendar McLaren ne izključuje možnosti osnovanja lastne ekipe brez Mercedesa.

»Z morebitnim partnerjem, pa naj bo to na komercialnem ali športnem področju, moramo biti na isti valovni dolžini, zato se moramo najprej prepričati o tem,« je pojasnil  Zak Brown. Odločitev bodo sprejeli konec naslednjega meseca, saj so pripravljeni sodelovati le v primeru resnih načrtov osnovanja konkurenčne ekipe.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija