Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Guevara do prvega pola v karieri

Moto3 Katar - Kvalifikacije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.03.2022 14:29

Dirkač ekipe GasGas odlično izkoristil svojo pozicijo na stezi in sobotne kvalifikacije obrnil v svojo korist.

Matic Kovačič

Nedeljsko 18 krogov dolgo dirko razreda Moto3 bo iz najboljšega štartnega mesta začel mladi Španec Izan Guevara, ki je najbolje izkoristil zavetrje večje skupine dirkačev pred njim in si pridirkal prvi najboljši štartni položaj v karieri. Iz drugega štartnega mesta bo dirko po nastopu v prvi kvalifikacijski skupini pričel Japonec Ayumu Sasaki ob svojem debiju za ekipo Husqvarna, iz tretje pozicije pa s svojim edinim krogom v kvalifikacijah še en Španec Jaume Masia.

Začetek druge štartne vrste bo obarvan v italijanske barve po zaslugi Andree Migna in po mnenju mnogih prvega favorita za naslov v letošnji sezoni Dennisa Foggie na četrtem in petem mestu, medtem ko bo iz šestega mesta dirko pričel še en Japonec Ryusei Yamanaka. Sasakijev moštveni kolega John McPhee bo dirko pričel iz začetka tretje vrste po uvrstitvi na sedmo mesto, ob njem pa bosta dirko pričela še Guevarin moštveni kolega Sergio Garcia in novi dirkač ekipe Leopard Tatsuki Suzuki.

ÄŒetrto štartno vrsto bodo tvorili španski novinec Ivan Ortola, njegov precej bolj izkušeni rojak Carlos Tatay in mladi, a izjemno hitri turški dirkač Deniz Oncu. Iz pete štartne vrste se bodo v dirko pognali Španec Xavi Artigas, izkušeni Japonec Kaito Toba in še en španski novinec Dani Holgado, ki sicer še vedno okreva po hujšem zlomu leve noge. Iz šeste vrste, zadnje ki jo določa druga kvalifikacijska skupina, bodo dirko pričeli izkušeni Italijan Riccardo Rossi in dva novinca, Avstralec Joel Kelso in še en Italijan Matteo Bertelle.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija