Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Vietti po pozni drami do prvega pola v karieri

Moto2 Katar - Kvalifikacije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.03.2022 15:56

Dirkač ekipe Mooney VR46 izkoristil neveljaven krog Sama Lowesa in bo dirko začel iz najboljšega mesta.

Matic Kovačič

Jutrišnjo 20 krogov dolgo dirko razreda Moto2 bo iz najboljšega štartnega položaja začel italijanski dirkač Celestino Vietti, ki je podedoval prvo mesto, potem ko se je zaradi nespoštovanja meja steze najhitrejši krog Britanca Sama Lowesa izkazal za neveljavnega. Iz drugega mesta bo tako dirko pričel Viettijev rojak Tony Arbolino, Lowes pa je končal kot tretji.

Z uvrstitvijo na četrto mesto in začetek druge štartne vrste je za prvovrstno presenečenje poskrbel češki novinec Filip Salač, iz druge vrste pa bosta dirko pričela še Japonec Ai Ogura in španski dirkač Augusto Fernandez. Drugi Britanec v razredu, dirkač ekipe Aspar Jake Dixon, bo dirko pričel iz sedmega mesta, v tretji štartni vrsti pa bosta ob njem preizkušnjo pričela še Španca Fermin Aldeguer in Aron Canet.

Super hitri novinec Pedro Acosta, ki je navduševal na testiranjih, bo po padcu na kvalifikacijah dirko pričel iz desetega mesta, ob njem pa bosta dirko iz četrte vrste pričela še Američan Cameron Beaubier in še en Španec Jorge Navarro. Peto štartno vrsto bodo tvorili poškodovani Nemec Marcel Schrotter, Američan Joe Roberts in Španec Albert Arenas, šesto pa Belgijec Barry Baltus, Nizozemec Bo Bendsneyder in Tajec Somkiat Chantra.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija