Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Migno sezono začel z zmago

Moto3 Katar - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.03.2022 14:11

Izkušeni italijanski dirkač sezono začel na najboljši možen način.

Matic Kovačič

Zmagovalec uvodne, 18 krogov dolge preizkušnje razreda Moto3 na dirkališču v Losailu je postal staroselec razreda, Italijan Andrea Migno, sicer dirkač ekipe Snipers Honda. Na drugo mesto se je z zaostankom samo 37 tisočink sekunde kljub odpeljani kazni dolgega kroga zaradi neodgovorne vožnje uvrstil španski dirkač ekipe GasGas Sergio Garcia, na tretjem pa je dirko končal Japonec Kaito Toba.

Tik za stopničkami se je na končno četrto mesto uvrstil turški dirkač Deniz Oncu, na petem mestu je končal še en staroselec najšibkejšega razreda, Škot John McPhee v svojem debiju za ekipo Husqvarne, kot šesti pa je končal prvi novinec, mladi Brazilec Diogo Moreira.

Na sedmem mestu je prvo dirko sezone po štartu iz zadnje vrste in kazni dveh dolgih krogov zaradi neodgovorne vožnje na kvalifikacijah zaključil dirkač ekipe Leopard Dennis Foggia, na osmem mestu je zaradi podobne kazni, le da je imel samo en dolgi krog kazni, zaključil sicer najhitrejši po kvalifikacijah Izan Guevara, zadnji dve mesti med prvo deseterico pa sta si zagotovila še Japonec Ryusei Yamanaka na devetem in Španec Xavi Artigas.

Med dobitnike točk so se uvrstili še enajsti Ivan Ortola ob njegovem debiju, Italijana Riccardo Rossi in Stefano Nepa sta se uvrstila na končno dvanajsto in trinajsto mesto, kot štirinajsti je zaključil Adrian Fernandez, zadnji dobitnik točk pa je tokrat bil avstralski dirkač Joel Kelso.

Omeniti velja še neverjetno smolo Ayume Sasakija, ki je ob udobni prednosti 6 krogov pred koncem dirke po zdrsu zadnjega kolesa sicer uspel preprečiti padec, a ob reševanju poškodoval motor do te mere, da je zaradi varnostnih razlogov moral odstopiti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija