Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Vietti v dominantnem stilu do prve zmage v karieri

Moto2 Katar - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.03.2022 15:29

Dirkač ekipe Mooney VR46 poskrbel za drugo italijansko slavje dneva v Katarju.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve dirke sezone v razredu Moto2 je v izjemno dominantnem stilu postal italijanski dirkač Celestino Vietti, ki je slavil s prednostjo več kot šestih sekund pred drugouvrščenim Špancem Aronom Canetom iz ekipe Pons, medtem ko je Sam Lowes dobil celo dirko trajajočo bitko štirih dirkačev in kljub težavam s tendonitisom levega zapestja dirko končal kot tretji.

Dirkač ekipe Red Bull Ajo Augusto Fernandez je po dotiku z Japoncem Aiem Oguro v zadnjem ovinku dirko končal na nehvaležnem četrtem mestu, Lowesov moštveni kolega pri ekipi MarcVDS Tony Arbolino je ciljno črto prečkal na petem mestu, Ogura, ki je po zaslugi Fernandeza sploh uspel ostati na motorju po izgubi sprednjega dela motorja, pa je skozi cilj pripeljal kot šesti.

Jorge Navarro, drugi dirkač ekipe Pons, prvo dirko letošnje sezone končal kot sedmi, za njim pa sta se zvrstila dva Američana, saj je bil Joe Roberts osmi, Cameron Beaubier pa je končal kot deveti, deseterico pa je kljub dirkanju z zlomljeno levo dlanjo zaključil Marcel Schrotter iz ekipe Dynavolt.

Tik za prvo deseterico je na enajstem mestu dirko zaključil drugi Britanec v razredu Jake Dixon, na dvanajstem mestu je potem, ko se tako kot Dixon pred njim ni najbolje znašel v kaosu prvega kroga in padcu na začelje, zaključil novinec Pedro Acosta, trinajsto mesto je na svoj račun vpisal drugi dirkač ekipe GasGas Albert Arenas, med dobitnike točk pa sta se uvrstila še španski novinec Jeremy Alcoba na štirinajstem in italijanski povratnik v razred Moto2 Romano Fenati.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija