Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Dainese ima spet novega lastnika

Prodaja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.03.2022 10:18

Italijanski proizvajalec motoristične zaščitne opreme je po nekaj letih zamenjal lastnika.Colceresa

Peter Pirkovič

Skupina Dainese je pred nekaj dnevi izpod lastništva sklada Investcorp prešla v roke ameriške družbe Carlyla. Novi lastnik je poleg blagovne znamke pridobil še pripadajoče nepremičnine in proizvodna mesta, izvršni direktor Cristiano Silei, ki podjetje vodi od leta 2015, pa zadovoljno napoveduje, da jih bo novi lastnik podprl pri vse bolj ambicioznih ciljih rasti in internacionalizacije. 

Znamko Dainese, ki jo je leta 1972 ustanovil Lino Dainese (danes manjšinski lastnik v podjetju), so leta 2014 za 130 milijonov evrov prevzeli možje iz investicijskega sklada Investcorp (Bahrain). Slednji so v tem času uspeli podvojiti prodajo in hkrati še povečati dolgove. Namreč, po osmih letih Dainese Group prehaja v roke novega sklada, ki ima sedež v Washingtonu. Posel je bil po pisanju Financial Times vreden 630 milijonov evrov, v to ceno pa so vključeni tudi dolgovi. Podjetje s sedežem v italijanskem mestu Colceresa ima danes pod svojo streho tri blagovne znamke (Dainese, AGV in TCX) in okrog tisoč zaposlenih, pod novim lastnikom pa si želijo povečati prisotnost na kitajskemu in ameriškemu trgu.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija