Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Mazepini že lani vršili pritisk na ekipo

Nikita Mazepin
Mazepini že lani vršili pritisk na ekipo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.03.2022 01:57

Odločitev Haasa, da se znebi spoznorja po invaziji na ukrajino, verjetno niti ni bila tako težka.

Artur Švarc

Nekaj podrobnosti je razkrila nova sezona Drive to survive, v četrti epizodi je jasno videti nezadovoljstvo Guntherja Steinerja in ostale ekipe nad Rusom, sploh pa je Nikita svojo kariero v F1 začel briljantno in na svoji prvi dirki odpeljal le 3 ovinke. Mazepin se je pogosto pritoževal, da nima enakega materiala kot Mick Schumacher, na dirki v Barceloni je oče Dmitrij celo zagrozil, da naj zamenjajo šasije, ali pa bo Uralkali umaknil sponzorstvo in naj potem dirkajo s čim, če lahko. Tudi Nikitin pristop je bil precej koleričen in tako mu je enkrat Steiner direktno povedal, da naj neha igrati primadono, saj uničuje odnose v ekipi in se ga mehaniki bojijo.

»Naj bom pička?« je vprašal Mazepin Steinerja.

»Ne, ne pravim tega, le nevtralen bodi,« je Steiner naročil mladeniču.

Na drugi strani se je potem Steinerjev pedagoški pristop malo obrestoval in vročekrvni ruski mladenič se je skuliral. Leto dni pozneje se je po žalostnih dogodkih njegova kariera v F1 končala in za Nikito ti mora biti težko pri srcu, saj sam pravzaprav ni imel nikakršnega vpliva na aktualno dogajanje in je le kolateralna žrtev, kar pa je ob pravih žrtvah ta hip pravzaprav nepomembno.

Nikita je imel svojih pet minut slave, ko je v domačem Sočiju predvidel dež in ob menjavi nataknil intermediate gume, medtem ko so ostali nadaljevali z gladkimi gumami. Njegova najboljša uvrstitev je bila 14. mesto v Azerbajdžanu. Zadnjo dirko v F1 je odpeljal v Saudski Arabiji, kjer je odstopil.

ČASI
Krogov
Hitrost
Interval
Zaostanek
Čas
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija