Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Garcia s pogumnim manevrom slavil

Moto3 Argentina - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.04.2022 18:02

Potem, ko se je izkazal že na kvalifikacijah, je Sergio Garcia v svojo korist obrnil še dirko.

Matic Kovačič

21 krogov dolgo dirko razreda Moto3 v Argentini je dobil najhitrejši na kvalifikacijah Sergio Garcia, ki se je dva ovinka pred koncem dirke z veliko mero dotikov uspel prebiti mimo Dennisa Foggie in dovolj zapreti linijo v zadnji ovinek, da ga nihče ni uspel prehiteti. Foggia se je na koncu moral zadovoljiti s drugim mestom, na končno tretje mesto pa kljub odsluženi kazni dolgega kroga tekom dirke dobil dirkač Husqvarne Ayumu Sasaki in se tako povzpel na najnižjo stopničko.

Dirkač ekipe Sic58 Honda Riccardo Rossi se je v zadnjem ovinku uspel prebiti na končno četrto mesto in je tako preizkušnjo končal tik za stopničkami, Foggiin moštveni kolega Tatsuki Suzuki je v kaosu zadnjih dveh ovinkov padel na končno peto mesto, šesterico pa je z novo odlično predstavo zaključil brazilski novinec Diogo Moreira.

Še eden od novincev in edini preživeli dirkač ekipe Ajo Dani Holgado je dirko zaključil na končnem sedmem mestu, njegov starejši španski rojak Carlos Tatay je cilj prečkal kot osmi, zadnji dve mesti v prvi deseterici pa sta si zagotovila dirkača ekipe CIP, Japonec Kaito Toba na devetem in Avstralec Joel Kelso na desetem mestu.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Elia Bartolini na enajstem mestu, Ryusei Yamanaka na dvanajstem mestu, moštvena kolega iz ekipe Tech3 Adrian Fernandez na trinajstem in Deniz Oncu na štirinajstem mestu ter Ivan Ortola na petnajstem mestu.

Omeniti velja še tehnične težave Izana Guevare, ki je ob nastopu težave vodil ter incident Andree Migna in Jaumeja Masie, ki je zaradi napake italijanskega Moto3 veterana vodil v odstop obeh dirkačev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija