Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Epski uvod sezone dobil Rea

VN Aragonije - 1.Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.04.2022 14:51

Kawasakijev tovarniški dirkač najbolje štartal v novo sezono.

Matic Kovačič

Zmagovalec uvodne dirke nove sezone v prvenstvu Superbike je postal dirkač Kawasakija Jonathan Rea, potem ko je v zadnjem ovinku uspeh prehiteti dirkača Ducatija Alvara Bautisto, oba dirkača pa je na koncu ločila manj kot desetinka sekunde. Zadnjo stopničko na odru za zmagovalce si je s tretjim mestom zagotovil branilec naslova Toprak Razgatlioglu.

Ekipni uspeh Ducatija je s četrtim mestom dopolnil Michael Rinaldi, svojo sezono je drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli odprl s petim mestom, s šestim pa je ob svojem debiju v razredu navdušil Hondin tovarniški dirkač Iker Lecuona.

V boju za sedmo mesto je drugi Hondin novinec Xavi Vierge uspel premagati Ukrajinca Ilyo Mykhalchyka, ki je cilj tako kot najboljši dirkač nemškega BMW-ja prečkal na osmem mestu. Deveto mesto si je zagotovil Američan Garrett Gerloff na Yamahi, deseterico pa je zaključil izkušeni Irec Eugene Laverty iz ekipe Bonovo BMW.

Tik za njim se je na enajsto mesto uvrstil njegov moštveni kolega Loris Baz, dvanajsto mesto je šlo v roke mladega dirkača iz San Marina Luce Bernardija, ki je uspel ugnati Nemca na še enem Ducatiju Philippa Oettla, ki je tako dirko končal kot trinajsti. Tik za obema dirkačema na Ducatijih sta cilj prečkala Lucas s Kawasakijem na štirinajstem mestu, zadnji dobitnik točk pa je ob debiju za nemški BMW postal Scott Redding.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija