Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...

Taktično bitko dobil Masia

Moto3 Austin - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.04.2022 22:37

Španski dirkač ekipe Ajo vendarle prekinil zelo dolgo sušno obdobje brez zmage.

Matic Kovačič

Zmagovalec 17 krogov dolge dirke razreda Moto3 je v zelo taktični bitki postal španski dirkač Jaume Masia, ki je tako slavil prvič po uvodni dirki lanske sezone. Na drugo mesto se je v zadnjem ovinku prerinil italijanski dirkač Dennis Foggia, kot tretji pa je dirko zaključil njegov rojak Andrea Migno.

Tik za stopničkami na četrtem mestu je tokrat zaključil japonski dirkač Ayumu Sasaki, kot peti je ameriško preizkušnjo zaključil turški dirkač Deniz Oncu, ki je celotno dirko navduševal s prehitevanji v praktično vsakem od dvajsetih ovinkov na stezi, šesterico pa je zaključil Španec Xavi Artigas.

Izan Guevara je kljub kazni dveh dolgih krogov zaradi prehitrega štarta osvojil končno sedmo mesto, medtem ko je bitko treh dirkačev za osmo mesto dobil španski dirkač Carlos Tatay in tako premagal Riccarda Rossija, ki je na koncu bil s Hondo deveti, Japonec Tatsuki Suzuki pa s še eno Hondo deseti.

Med dobitnke točk so se uspeli uvrstiti še Ivan Ortola na enajstem mestu, Scott Ogden na dvanajstem mestu, Stefano Nepa na trinajstem mestu, Adrian Fernandez na štirinajstem mestu in kot zadnji dobitnik Lorenzo Fellon na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija